Čokoládový dort garash je velmi oblíbeným typem bulharského dezertu. V těstě jsou dominantní mletá jádra vlašských ořechů, mouka se v tradičním receptu nepoužívá, dort je tedy bezlepkový. Náplň je ze sladké smetany a čokolády. Vrchní část dortu garash kryje lesklá čokoládová glazura.

Přestože jsem příznivcem spíše slaného mlsání než sladkého, čokoládový dort garash mne nadchnul. Kombinace vlašských ořechů a čokolády je skvělá. Pokud budu mít příležitost, moc rád jej ochutnám i jinde. Tento bezlepkový dort jsem ochutnal v cukrárně Kramer, vyšel přibližně na 70 Kč. A když už v této dobře hodnocené cukrárně budete, určitě vyzkoušejte i něco dalšího, nebudete litovat. Já neodolal ještě místnímu druhu jablečného štrůdlu, který byl také skvělý.
Dobrou chuť!
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:
🇧🇬 Objevte kouzlo bulharské kuchyně s mým newsletterem! Přihlaste se a získejte zdarma komplexního průvodce, který vám odhalí všechna tajemství bulharských pokrmů a nápojů.