Čokoládový dort garash je velmi oblíbeným typem bulharského dezertu. V těstě jsou dominantní mletá jádra vlašských ořechů, mouka se v tradičním receptu nepoužívá, dort je tedy bezlepkový. Náplň je ze sladké smetany a čokolády. Vrchní část dortu garash kryje lesklá čokoládová glazura.
Přestože jsem příznivcem spíše slaného mlsání než sladkého, čokoládový dort garash mne nadchnul. Kombinace vlašských ořechů a čokolády je skvělá. Pokud budu mít příležitost, moc rád jej ochutnám v Bulharsku i jinde. Tento bezlepkový dort jsem ochutnal v cukrárně Kramer, vyšel přibližně na 70 Kč. A když už v této dobře hodnocené cukrárně budete, určitě vyzkoušejte i něco dalšího, nebudete litovat. Já neodolal ještě místnímu druhu jablečného štrůdlu, který byl také skvělý.
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: