Garash: bezlepkový čokoládový dort


Čokoládový dort garash je velmi oblíbeným typem bulharského dezertu. V těstě jsou dominantní mletá jádra vlašských ořechů, mouka se v tradičním receptu nepoužívá, dort je tedy bezlepkový. Náplň je ze sladké smetany a čokolády. Vrchní část dortu garash kryje lesklá čokoládová glazura.

Bezlepkový čokoládový dort garash
Bezlepkový čokoládový dort garash

Přestože jsem příznivcem spíše slaného mlsání než sladkého, čokoládový dort garash mne nadchnul. Kombinace vlašských ořechů a čokolády je skvělá. Pokud budu mít příležitost, moc rád jej ochutnám i jinde. Tento bezlepkový dort jsem ochutnal v cukrárně Kramer, vyšel přibližně na 70 Kč. A když už v této dobře hodnocené cukrárně budete, určitě vyzkoušejte i něco dalšího, nebudete litovat. Já neodolal ještě místnímu druhu jablečného štrůdlu, který byl také skvělý.

Dobrou chuť!

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

❤️ Zažijte bulharskou vášeň pro jídlo a pití! Přihlaste se k mému newsletteru a já vás zdarma provedu všemi chutěmi a vůněmi této úžasné gastronomické destinace.