V mém prvním článku z restaurace Výčep jsem podnik označil za „pecku“, po dalších ochutnaných jídlech to musím jen a jen potvrdit. I tentokrát jsem do Výčepu zavítal na jejich obědové menu.

V polévkové nabídce tentokrát byla kulajda z lesních hříbků s vejcem, koprem, nakládanými houbami a lanýžovým olejem za 125 Kč. Kulajda patří mezi mé oblíbené polévky a tato z kuchyně Výčepu byla skvělá, chuť hub byla výrazná, polévka byla příjemně nakyslá, lanýžový olej pokrm příjemně obzvláštnil a posunul na další úroveň.

Slovenské halušky pečené na sádle s ovčí brynzou a uzenými škvarky, zasypané křupavou cibulí za 285 Kč. Jednoduché, vydatné, perfektní jídlo.

Hovězí loupaná plec po burgundsku s bramborovou kaší, mrkví, žampiony a kyselými cibulkami za 295 Kč. Tradiční francouzské jídlo, excelentně provedené, nádhera nejen na talíři, ale i v ústech po ochutnání. Bramborovou kaši miluji a ačkoliv ji spousta lidí může považovat za jednoduché jídlo, myslím, že se na ni dá hodně pokazit. Tato byla skvělá. Hovězí se rozpadalo na jazyku, grilovaná mrkev byla nádhernou dominantou na talíři. Dokonalé jídlo.

Dezertová nabídka v době obědů se mimo klasický větrník rozšířila o jahodový pohár s vanilkovou šlehačkou za 185 Kč. Čerstvě připravená šlehačka byla poprášená nastrouhanou kůrou z limetky, ve spodní části poháru byl kopeček jahodové zmrzliny obložený nakládanými jahodami s meduňkou. Štramberské ucho na vrcholku pak přidávalo příjemný křupavý element.

Oproti minulým návštěvám jsem si teprve nyní všiml staré televize Tesla umístěné v zadní části restaurace. V televizi je možné sledovat živý přenos z výdejního pultu, na kterém se dokončují jednotlivá jídla a předávají se servisu, který je pak přináší na stoly hostů. Pro mne moc sympatická zajímavost, na kterou bych se po očku vydržel nárazově dívat celý večer.
Restaurace Výčep je zařazena na český seznam michelinských restaurací společně s dalšími cca 25 podniky.
Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: