Italské croissanty 4x jinak

Croissanty jsou pro mne symbolem snídaně na dovolené a nejinak tomu bylo i v případě Sardinie. Croissanty se z Francie rozšířily do celého světa, původ mají však údajně ve vídeňském sladkém rohlíku Kipferl, který pochází už z 12. století. Croissanty jsou velmi populární i v Itálii, kde je k dostání velké množství příchutí. Italové mají i svou variantu croissantu s mírně odlišnou recepturou – svou verzi nazývají cornetti.

Croissant crema
Croissant crema

Nádherně pocukrovaný nadýchaný croissant crema. Uvnitř je jemný vanilkový krém.

Pistáciový croissant
Pistáciový croissant

Pistáciové croissanty u mne naprosto zvítězily. Mezi jednotlivými pláty těsta je delikátní pistáciová náplň. Pokud budete mít možnost, rozhodně doporučuji k vyzkoušení.

Čokoládový croissant
Čokoládový croissant

Čokoládový croissant naopak odhalíte podle čokoládových bobů na povrchu. Čokoládová náplň je velmi jemná, chuťově připomíná až nutellu.

Celozrnný croissant
Celozrnný croissant

Croissant integrale pak byl nejen z celozrnného těsta, ale překvapivě skrýval také náplň – mírně hořkou pomerančovou marmeládu. Lahůdka.

Cena jednotlivých croissantů z pekařství Frau se pohybovala okolo 1,20 Eur.

A jaký je váš nejoblíběnější croissant?

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě: