Italské croissanty 4x jinak

Croissanty jsou pro mne symbolem snídaně na dovolené a nejinak tomu bylo i v případě Sardinie. Croissanty se z Francie rozšířily do celého světa, původ mají však údajně ve vídeňském sladkém rohlíku Kipferl, který pochází už z 12. století. Croissanty jsou velmi populární i v Itálii, kde je k dostání velké množství příchutí. Italové mají i svou variantu croissantu s mírně odlišnou recepturou – svou verzi nazývají cornetti.

Croissant crema

Nádherně pocukrovaný nadýchaný croissant crema. Uvnitř je jemný vanilkový krém.

Pistáciový croissant

Pistáciové croissanty u mne naprosto zvítězily. Mezi jednotlivými pláty těsta je delikátní pistáciová náplň. Pokud budete mít možnost, rozhodně doporučuji k vyzkoušení.

Čokoládový croissant

Čokoládový croissant naopak odhalíte podle čokoládových bobů na povrchu. Čokoládová náplň je velmi jemná, chuťově připomíná až nutellu.

Celozrnný croissant

Croissant integrale pak byl nejen z celozrnného těsta, ale překvapivě skrýval také náplň – mírně hořkou pomerančovou marmeládu. Lahůdka.

Cena jednotlivých croissantů z pekařství Frau se pohybovala okolo 1,20 Eur. A jaký je váš nejoblíběnější croissant?

Více informací získáte po kliknutí na odkaz na mapě:

Mohlo by se vám líbit:

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.